Explorers

Welkom bij de explorers, de speltak voor jongeren van 15 tot 18 jaar. Hieronder vind je allerlei praktische informatie over onze draaitijden, de kampen, het uniform, regels/afspraken en nog veel meer.

Draaitijden

Explorers draaien op vrijdagavond van 19.30 uur tot 22.30 uur. Er wordt weleens van de standaard draaitijd afgeweken, bijvoorbeeld bij groeps- of avondactiviteiten.

Vrijblijvend komen kijken!

Je mag de eerste 4x geheel vrijblijvend komen kijken. Het is verstandig om dat tijdens vier vrijdagen op rij te doen, dan leer je de explorers en begeleiding goed kennen en krijg je een goed beeld van de verschillende activiteiten in een bepaalde periode. Na 4x besluit je of je lid wilt worden of niet. Wil je niet, even goede vrienden en wie weet zien we elkaar over een jaartje weer. Wil je lid worden, dan laat je je ouders/verzorgers een inschrijvingsformulier invullen en vanaf dan wordt er contributie betaald.

De installatie

Iedereen die lid wordt van Scouting wordt geïnstalleerd. Bij de explorers betekent dit dat je een brique blouse gaat dragen met bijbehorende baret, das en insignes. De installatie wordt niet meteen na de proefperiode gehouden. In overleg met het stafteam wordt het juiste moment hiervoor bepaald. In de eerste periode bij een nieuwe speltak, krijg je uitgebreid de tijd om elkaar en de (bege)leiding te leren kennen. Maar je leert ook veel over de inhoud van de speltak: wat is hier belangrijk?

Kampen

Tegen de zomervakantie komen de kampkriebels bij de explorers weer tevoorschijn. Het kamp is het hoogtepunt van het jaar. Het ultieme avontuur. Met je eigen groep in een tent of blokhut slapen. Zelf koken. Op pad met rugzak met kaart en kompas. Niet weten waar je gaat slapen. Voor het zomerkamp moet wel apart kampgeld betaald worden.

Explorers besluiten gezamenlijk waar ze op zomerkamp willen. Dan kan begonnen worden met de nodige voorbereidingen. Vaak gaat de reis naar het buitenland. Zo zijn de explorers bijvoorbeeld in Duitsland geweest en naar Luxemburg.

Ook voor weekenden geldt dat je eens iets anders kan doen: een kanoweekend bijvoorbeeld. Ga er maar aanstaan: overnachting regelen, boten huren, fourage inkopen…

Begeleiding en contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de (waarnemend) teamleider van de Explorers:

Daniël van den Akker: info@scouting-pvg.nl

Stafleden:

  • Daniël
  • Chris
  • Liesbeth