Bevers

Welkom bij de bevers, de speltak voor de kleinste scouts van Scouting PVG. Hieronder vindt u allerlei praktische informatie over onze draaitijden, de kampen, het uniform, regels/afspraken en nog veel meer.

Draaitijden

De bevers draaien op zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Soms wordt van deze tijd afgeweken, hierover wordt u dan door de leiding geïnformeerd.

Bijzonderheden:

  • Zorg ervoor dat uw kind op tijd is (10 min. voor aanvang van het draaien);
  • Op vakantie, familieweekend of ziek? Geen probleem, mits u het ons even laat weten! Dezelfde ochtend nog afmelden: niet mailen, maar bellen!
  • Trakteren voor je verjaardag hoort er bij en is natuurlijk leuk voor de kinderen. Meldt het wel (ruim) van tevoren bij de leiding, zodat ze er in het programma op een leuke manier tijd voor kunnen vrijmaken.
  • Wordt uw kind niet door uzelf opgehaald, laat het even weten aan de leiding! Geef dan meteen de bijbehorende contactgegevens van degene die uw kind komt ophalen, da’s wel zo handig.

Vrijblijvend komen kijken!

Iedereen die bij onze groep wil komen, mag 4 draaidagen gratis kijken. Na deze periode moet uw zoon of dochter beslissen of hij of zij bij de groep wil blijven. Ook de leiding kan na een maand beslissen of het kind in de groep past. Vanaf dan wordt er ook contributie betaald.

Neem je vrienden mee!
Heb jij je vriendje of vriendinnetje al eens meegenomen naar Scouting? Of weet hij of zij helemaal niet hoe leuk het daar is? Als je een vriendje of vriendinnetje meeneemt naar Scouting, dan kan hij of zij meedoen met alle gave spelletjes. En gaan vrienden drie keer mee? Dan verdien jij de Buddy Badge! Leuk voor op je Scoutfit toch?

Een echte bever worden: de installatie

Iedereen die lid wordt van Scouting wordt geïnstalleerd. Dit houdt in dat uw zoon of dochter een roodkleurige blouse gaat dragen met bijbehorende pet, das en insignes en een blauwe spijkerbroek. De installatie wordt niet meteen na de proefperiode gehouden. Omdat bevers een installatie nog weleens spannend kunnen vinden, wachten we zo mogelijk totdat er nog iemand geïnstalleerd wordt. Dan hoeft uw zoon/dochter niet alleen in het middelpunt van de belangstelling te staan.

Weekend en zomerkamp

De bevers blijven tijdens het scoutingseizoen 1 a 2 keer een nachtje slapen op het HK. Dat noemen we een beverweekend. Dit is voor de bevers een spannende belevenis.
Als afsluiting van het seizoen gaan de bevers +/- vijf dagen op zomerkamp. Het kamp begint altijd de eerste zaterdag van de schoolvakantie (regio Zuid) en woensdagmiddag zijn de bevers weer thuis. Het kamp draait natuurlijk ook om een thema dat aansluit bij de belevingswereld van de kinderen, verzonnen en uitgewerkt door de leiding.

Scoutfit

Bevers dragen tijdens het draaien een uniform. Het uniform bestaat uit een rode bloes, een verenigingsdas en een dasring (e.e.a. is voorafgaand aan de installatie via de speltakleiding aan te schaffen). Het dragen van het uniform tijdens het draaien is verplicht.

Overvliegen

Na een bevertijd lang spelen, leren, avonturen beleven, vriendschappen sluiten en mooie gebeurtenissen is het tijd om over te vliegen. We begeleiden Stuiter dan op de reis naar de jungle. Hotsjietonia is niet zomaar een themaverhaal, het is een spelmethode voor de allerjongste scouts die elke week een leuke opkomst willen meemaken. De bevers die na de vakantie op 1 september zeven jaar zijn, vliegen over naar de volgende speltak. Tot de installatie bij de nieuwe speltak, draagt het kind gewoon de beverblouse of PVG T-shirt. Voor de installatie krijgen de ouders nog informatie en natuurlijk ook over het bestellen van de nieuwe scoutfit. Dit gaat allemaal via de welpenleiding.


Wij proberen elke week weer een nieuw en uitdagend programma aan te bieden. Het draaien verloopt wel altijd volgens een vaste structuur; dat is belangrijk voor onze kleinste scouts!

De bevers starten altijd met het hijsen van de Bevervlag en het zingen van het openingslied. Hierna begint meteen het programma (de spelactiviteiten) van die ochtend. Rustige spelletjes worden afgewisseld met drukke spelletjes en zo nu en dan wordt er geknutseld. In het beverlokaal en de aangrenzende grote zaal is altijd voldoende ruimte voor de bevers om zich vrij te bewegen en om al hun energie kwijt te kunnen.

De spelactiviteiten

De spelactiviteiten worden zoveel mogelijk uitgewerkt op basis van het overkoepelende spelthema Hotsjietonia. Hier een greep uit onze programma’s: speuren in de bossen, knutselen, voetballen, naar de kinderboerderij, cake versieren, survival, schilderen, waterspelletjes, een quiz, EHBO, fotospeurtocht, appelflappen bakken en estafettes.

Bij al deze programma’s staan samenwerken en samenspelen centraal, maar ook individuele opdrachten, sociale vaardigheden, winnen en verliezen en elkaar helpen komen aan bod bij het spelen.

Leiding en contact

Onze beverspeltak beschikt over meerdere enthousiaste stafleden (leiding). Elke zaterdag organiseren zij de leukste spelactiviteiten voor de kinderen. Heeft u vragen over het draaien, zijn er bijzonderheden m.b.t. uw kind, die zij moeten weten of wilt u gewoon ’s nader met ze kennis maken? Geen probleem, op de draaidagen zelf kunt u ze vlak voor en na het draaien gerust aanspreken, maar het leidingteam is via de mail of telefoon natuurlijk ook te bereiken. Hieronder vindt u alle benodigde contactgegevens.

Leiding

  • Marco
  • Lieke

Contactgegevens

  • Adres: Generaal de Wetstraat 68, Tilburg
  • Mail algemeen: info@scouting-pvg.nl
  • algemeen: 013-5421280 (alleen op zaterdag bereikbaar)

Spelthema

De kinderen van 4 tot en met 7 jaar worden bij Scouting bevers genoemd. Bevers doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers. De bevers spelen in het thema Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. Het spel/ thema van de bevers speelt zich af in het dorp Hotsjietonia. In het nieuwe Hotsjietonia-thema beleven de bevers avonturen vanuit het gezichtspunt van Stuiter. Stuiter beleeft met de andere bewoners van het dorp Hotsjietonia leuke en spannende avonturen.

Themafiguur Stuiter

Stuiter is een 6 jarig kind en de hoofdfiguur in de verhalen over Hotsjietonia. De bevers kunnen zich identificeren met Stuiter, ze beleven de avonturen door de ogen van Stuiter. In de beschrijvingen wordt Stuiter dan ook niet specifiek beschreven en heeft ook geen eigen huis in het dorp, zodat iedere bever zichzelf er wel in kan herkennen. Stuiter is dol op spelletjes en houd er van om lekker actief bezig te zijn. Stuiter is altijd vrolijk (soms een beetje té enthousiast) en voor iedereen een echte vriend.

Scouting Nederland

Alle bevers in Nederland zijn lid van Scouting Nederland. Er zijn heel veel kinderen lid van Scouting in veel verschillende landen.In Nederland zitten er wel meer dan 85.000 op Scouting.

Nieuwsgierig geworden?

Meld uw zoon of dochter dan aan via info@scouting-pvg.nl en hij/zij kan geheel vrijblijvend 4 keer gratis komen kijken (meedraaien) op zaterdagen van 14.00 tot 17.00 uur.

Bezoek ook de landelijke website voor bevers.