Vrijwilliger worden

Welkom bij Vereniging Scouting Pastoor Vroomansgroep (PVG)! Misschien weet je al 100% zeker dat je vrijwilliger wilt worden bij de PVG, wil je ons tijdelijk ondersteunen door een maatschappelijke stage of misschien dat je je nog aan het oriënteren bent op welk type vrijwilligerswerk precies bij jou past. In alle gevallen willen wij je graag meer vertellen over wat het betekent om vrijwilliger te zijn bij Scouting PVG.

Vrijwilligers: het hart van de vereniging

Onze visie op de vrijwilligers bij Scouting PVG is helder: zij zijn het hart van onze vereniging. Zonder enthousiaste vrijwilligers is er geen scoutingspel voor onze jeugd en jongeren mogelijk. Scouting PVG staat voor haar vrijwilligers, maar Scouting PVG staat ook voor uitdaging in Tilburg Zuid! Bij de PVG maken wij het mogelijk dat jeugd en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur en in de stad kunnen beleven.
Samenwerken, ontwikkeling en plezier (samen spelend leren) zijn hierbij de kernwaarden die scouting zo uniek maken.

Activiteiten

Vrijwilligerswerk doen bij de PVG kan op tal van gebieden. Het meest voor de hand liggend is leidinggeven bij een van de speltakken. Maar ben je meer een bestuurder of ben je erg handig en steek je graag de handen uit de mouwen, ook daarmee kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de groep. Binnen de PVG onderscheiden de volgende functies/taakgebieden (incl. zeer korte taakomschrijving):

  • Leidinggevende – geeft leiding aan kinderen en jongeren binnen de speltakken
  • Praktijkbegeleider – ondersteunt de stafleden in het vergroten van kennis en kunde m.b.t. de leidinggevende taak
  • Materiaalmeester – coördineert materiaalgebruik speltakken en verzorgt onderhoud en vervanging van materialen
  • Beheerder gebouw – houdt toezicht op het gebruik en onderhoud van het gebouw (en directe omgeving)
  • Bestuurder beheerstichting – samen met andere bestuursleden eindverantwoordelijk voor gebouw en materialen
  • Bestuurder groepsvereniging – samen met andere bestuursleden eindverantwoordelijk voor functioneren van de vereniging
  • Notulist – notuleert tijdens speloverleggen en ALV

Wat heeft Scouting PVG jou te bieden? 

Als vrijwilliger heb je direct of indirect met jeugd en jongeren te maken. Je krijgt volop mogelijkheden om eigen inbreng en creativiteit te leveren. Je krijgt alle ruimte om je te ontplooien en je krijgt mogelijkheden om leuke, leerzame en professionele trainingen te volgen voor jouw taak. Daarnaast is Scouting Nederland in haar trainingen zeer actief met de ontwikkeling van persoonlijke competenties (Scouting Academy). De ervaring die je opdoet bij Scouting PVG in combinatie met trainingen, is een mooie aanvulling op je curriculum vitae en bijna zeker toepasbaar op je (dagelijkse) werk of opleiding. Vrijwilligers betalen bij de PVG geen lidmaatschapskosten!

Alles is mogelijk bij Scouting PVG en teamwork staat bij ons centraal. Avontuur, samenwerken, fantasie, verantwoordelijkheid, creativiteit, veiligheid, ontwikkeling, zelfstandigheid, respect en plezier zijn nog maar een paar van de kernwoorden die van toepassing zijn op waar we bij Scouting PVG voor staan.

Ga de uitdaging aan en kom het stafteam van Scouting PVG versterken!

Wil je je direct aanmelden of wil je eerst meer informatie? Kijk dan op de pagina’s hieronder of neem dan contact op via groepsbegeleider@scouting-pvg.nl. Uiteraard ben je ook van harte welkom om op zaterdagen (tijdens draaidagen) op het hoofdkwartier aan de Generaal De Wetstraat 68 langs te komen. Er is altijd iemand aanwezig om je vragen te beantwoorden en je van informatie te voorzien.