Omgeving en bereikbaarheid

Het hoofdkwartier van Scouting PVG aan de Zuidkant van Tilburg is op loopafstand gelegen van de volgende leuke en belangrijke voorzieningen:
– Bioscoop (Euroscoop)
– Stappegoor Zwembad (binnen en buiten)
– Schaatsbaan (ijshockey en 400 mtr baan)
– Klimcentrum Neoliet (Sportcomplex T-Kwadraat)
– Centrum Tilburg
– Piushaven
– Bowlen, Karten (De Voltage)
– Leijpark (groot stadspark Tilburg Zuid)
– Supermarkten (Aldi, Jumbo)
– Ziekenhuis (Elisabeth)
– Treinstation (Tilburg Centraal)
– Bushalte

Daarnaast zijn veel activiteiten als Speelland (Beekse Bergen), Efteling, Trappistenklooster, Loonse en Drunense Duinen, Textielmuseum, Natuurmuseum snel met auto of fiets bereikbaar!

Bereikbaarheid

Vanaf Tilburg Centraal Station
Vanuit het stationsgebouw: rechtsaf. Neem stadsbus ‘1 ELISABETH ZKH’ (via Stappegoor) of stadsbus ’11 GOIRLE’ (via Stappegoor). Stap uit in Tilburg-Zuid op ‘halte Stappegoor/IJsbaan’. Voor verdere route, zie hieronder: ‘Vanaf bushalte Stappegoor/Ijsbaan (Tilburg)’.

Vanuit Hilvarenbeek-Safaripark Beekse Bergen (of vanuit Reusel)
neem streekbus ‘142 TILBURG’ (of ‘143 TILBURG’) naar ‘Busstation Elisabeth Ziekenhuis’ (let op: stap NIET uit op de bushalte bij de ziekenhuis-hoofdingang – bij de A58, maar op de eerstvolgende halte). Stap er over op stadsbus ‘1 CS-NOORD’ (via Stappegoor). Stap uit op ‘halte Stappegoor/IJsbaan’. Voor verdere route, zie hieronder: ‘Vanaf bushalte Stappegoor/Ijsbaan (Tilburg)’.

Vanuit Turnhout (BE) via Goirle (NL)
Neem vanaf NMBS Turnhout bus ‘450 TILBURG’. In Goirle: stap over op ‘halte Dorpsstraat’ op bus ’11 TILBURG’. Stap uit bij de 2e halte nádat je over een viaduct de snelweg A58 bent gepasseerd: ‘halte Stappegoor/IJsbaan’. ‘Voor verdere route, zie hieronder: Vanaf bushalte Stappegoor/Ijsbaan (Tilburg)’.

Vanaf bushalte Stappegoor/Ijsbaan (Tilburg)
Je ziet daar aan de overkant van de weg een grote parkeerplaats en de Ireen Wüst schaatsbaan. 100 meter links van dit gebouw is de hoofdingang van Euroscoop Tilburg. Loop in noordelijke richting, met je rug naar de Euroscoop gekeerd, naar een groot kruispunt met stoplichten (kruising Stappegoorweg/Ringbaan Zuid/Trouwlaan). Steek het kruispunt over (let op: hier wordt hard gereden!); je loopt nu in de Trouwlaan. Neem de 2de straat rechts. Dit is de Generaal de Wetstraat met meteen aan je rechterhand het Scoutinggebouw (nr. 68).

Auto (alle richtingen)
Neem de A58 richting Tilburg, neem afslag 10 (Hilvarenbeek/Tilburg). Aan het einde van de afrit sla je rechtsaf de Kempenbaan op. Bij het tweede stoplicht sla je linksaf de Ringbaan Zuid op. Neem op de Ringbaan Zuid de 6de afslag rechts de Winkler Prinsstraat op. Daarna gelijk de eerste links (Generaal Smutslaan) en daarna de 2de rechts (Transvaalstraat). Vervolgens sla je bij de T-splitsing linksaf de Generaal de Wetstraat in. Rij door tot je aan je linkerhand het Scoutinggebouw (nr. 68) ziet. Bestemming bereikt! Voor de deur is normaal gesproken voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Let op: Navigatiesysteem
Sinds het voorjaar van 2013 is de Generaal de Wetstraat een éénrichtingsstraat. Is uw navigatiesysteem nog niet up-to-date, dan kan de routebeschrijving dus afwijken van de feitelijke verkeerssituatie.