Leiding worden

Regelmatig zijn we bij de PVG op zoek naar nieuwe vrijwilligers die ons leidingteam willen versterken. We willen immers zoveel mogelijk kinderen en jongeren het Scoutingspel laten beleven. Je kunt leiding worden binnen de verschillende speltakken, afhankelijk van waar er open plaatsen zijn binnen het team. Heb je interesse om wekelijks en gedurende de verschillende kampen een speltak te vermaken, leuke programma’s te verzinnen en lekker buiten bezig te zijn? Ben je enthousiast en wil je tijd te investeren in een leuke nieuwe hobby? Kijk bij onze vacatures of er iets voor je tussenzit en stuur een mailtje naar groepsbegeleider@scouting-pvg.nl.

Activiteiten

Elke zaterdag organiseren de vrijwilligers in de stafteams (de speltakleiding) gezamenlijk de scouting-activiteiten voor de kinderen. Met het bedenken van spelletjes en het organiseren van zomerkampen voor kinderen tot het uitwerken van uitdagende groepsactiviteiten voor jongeren, maak je deel uit van hun algemene ontwikkeling en belevingswereld. Veel ruimte dus voor creativiteit, maar uiteraard moeten de activiteiten aansluiten bij de verschillende leeftijdsgroepen en het scoutingspel in het algemeen. Dit kan creatief zijn met knippen en plakken in huize Hotsjietonia voor de allerkleinsten en voor de echte Scouts behoort een toren pionieren van hout en touw tot de vele uitdagingen! Ook spannende buitenspellen zijn aan de orde van de dag; bijvoorbeeld een speurtocht voor de Bevers of Welpen of een GPS-tocht met moeilijke opdrachten voor de wat oudere jeugdleden (Scouts en Explorers).

Scouting Academy

Bij Scouting vinden we het belangrijk dat leiding goed is getraind op tal van gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van spel en programmering en het organiseren en draaien van activiteiten. Dit leer je bij Scouting binnen Scouting Academy.
Het doel van Scouting Academy is dat de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting opdoet, ook buiten Scouting van waarde zijn. Daarom worden deze vaardigheden, ook wel competenties genoemd, buiten Scouting officieel erkend. Zo zorgt Scouting ervoor dat je als vrijwilliger vaardigheden opdoet die ook buiten Scouting gebruikt kunnen worden en heeft Scouting profijt van een gekwalificeerde leiding, want de kwaliteit van het Scoutingspel neemt tenslotte een belangrijke rol in binnen Scouting in Nederland.

Maatschappelijke stage

Zit je op de middelbare school en moet je een maatschappelijke stage lopen? Dan kun je bij ons terecht! Onze jongste speltakken, de bevers en de welpen, zijn altijd blij met enthousiaste ‘nieuwe leiding’. De opkomsten die je meedraait duren 2 tot 3 uur. En ook kun je meehelpen met het voorbereiden van opkomsten of grote activiteiten. Zo leer je plannen, organiseren, leidinggeven en kun je al je creativiteit kwijt! Enthousiast? Stuur een mailtje naar: groepsbegeleider@scouting-pvg.nl.

Overigens, heb je interesse en zijn er geen vacatures, neem dan gewoon contact op: we kunnen altijd enthousiaste vrijwilligers gebruiken!